top of page
Huisregels

 

Openingstijden

De Vrolijke Mol is elke werkdag geopend van 7:00 uur tot 18:00 uur.

 

Haal- en brengtijden

Wij willen graag dat uw kind voor 9:30 uur gebracht is, zodat wij aan ons dagritme kunnen gaan beginnen. Het ophalen van uw kind kan vanaf 15:00 uur. Wilt u uw kind om een bepaalde reden eerder ophalen, geef dit dan even aan ons door zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Komt uw kind wat later vanwege bijvoorbeeld dokter- of consultatiebureaubezoek, geef dit dan ook even aan ons door. Dit is uiteraard geen enkel probleem.

 

Afscheid nemen

Als u uw kind gebracht heeft, is het afscheid nemen een belangrijk moment. Ga niet ongemerkt weg, maar neem duidelijk afscheid van uw kind. De pedagogisch medewerker zal uw kind van u overnemen en zonodig afleiden d.m.v. een activiteit. Speen en/of knuffel kan een troost zijn bij verdriet bij het afscheid nemen en het verdriet sneller laten verdwijnen. Hou het afscheid kort en bel desnoods een half uurtje later om te vragen hoe het met uw kind is. Bent u sowieso nieuwsgierig hoe het met uw kind gaat op het dagverblijf, bel gerust! Voor ons is het ook erg belangrijk dat u met een gerust gevoel op uw werk zit en er alle vertrouwen in heeft dat uw kind goed verzorgd wordt.

 

Verantwoordelijkheid

Zolang u als ouder/verzorger in de opvang aanwezig bent ligt de verantwoordelijkheid voor uw kind bij u als ouder. Vanaf het moment van afscheid bij het brengen tot het moment van binnenkomst voor het ophalen ligt de verantwoordelijkheid bij de pedagogisch medewerker(s). Wanneer uw kind door iemand anders gehaald wordt dan uzelf, geef dit even door aan de pedagogisch medewerker(s). Staat er een voor ons onbekend iemand voor de deur die uw kind komt ophalen, dan nemen wij telefonisch contact met u op om dit even kort te sluiten. Wij geven nooit een kind aan iemand mee zonder dat hier een afspraak over is gemaakt.

 

Sluitingsdagen

Wij zijn altijd tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten. Verder zijn we dicht met Pasen, Pinksteren, Hemelvaartsdag en de vrijdag erna en op Koningsdag. De exacte sluitingsdagen met datum hangen we aan het begin van het nieuwe jaar in de hal.

En kunt u terugvinden in het informatieboekje onder het kopje documenten op de site.

 

Extra of ruilen van opvangdagen

Mocht u een extra dag willen of van dag willen ruilen, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Als de groepsgrootte dit toelaat plannen we dit in. Een extra dag wordt bij u

in rekening gebracht.

 

Speelgoed meenemen

Als uw kind een speeltje van thuis meeneemt mogen de andere kinderen hier
ook mee spelen. Het kwijtraken of kapot gaan van het speeltje is niet onze verantwoordelijkheid. U kunt het altijd nadat wij het gezien hebben in het mandje
van uw kind leggen of weer meenemen.

 

Jassen en schoenen

De jassen worden door de ouder/verzorger uitgedaan en aan de kapstok gehangen.

De schoenen worden uitgedaan voordat het kind de groepsruimte betreed en worden op het schoenenplankje neergezet. Wij stellen het dan ook op prijs uw kind pantoffels aan te trekken, zeker in de winter. Sokken zijn vaak glad en veroorzaken nog wel eens valpartijen. Mutsen, sjaals en wanten kunt u of in de mand van uw kind doen of in een tas aan de kapstok.

 

Reservekleding

Wij zouden het fijn vinden als u voor uw kind een extra set kleren meeneemt. Deze kunt u in de mand van uw kind neerleggen. Een ongelukje zit tenslotte in een klein hoekje.

 

Telefoonnummers

Voor ons is het heel belangrijk om de juiste telefoonnummers van u in ons bezit te hebben. Mocht uw telefoonnummer wijzigen, wilt u dit dan ook aan ons doorgeven zodat u altijd te bereiken bent.

 

Ziekte of dagje uit

Wilt u aan ons doorgeven als uw kind een dag niet komt. Dan kan eventueel dit plekje die dag opgevuld worden door een kindje dat van dag wil ruilen of extra wil komen. In geval van ziekte willen wij dit ook graag weten. Dit i.v.m. infectieziekten en besmetting. Mocht uw kind bij ons ziek worden, dan bellen we u sowieso en in overleg bespreken we dan wanneer u uw kind moet komen ophalen.

 

Kinderziektes

Hierin heeft de Vrolijke Mol een eigen beleid. In geval van waterpokken kan uw kindje pas weer komen als de blaasjes zijn uitgedroogd. Heeft uw kind ontstoken ogen, wat zeer besmettelijk is, dan kan uw kind weer komen als u een zalfje of druppels gebruikt. Als uw kind last heeft van een buikvirus en op een dag binnen korte tijd 3 dunne luiers heeft, vragen wij u om uw kind op te komen halen. Ook dit is erg besmettelijk. Wij geven op het dagverblijf geen zetpillen aan uw kind.

 

Inentingen

Heeft uw kind net de dag voordat hij naar het dagverblijf komt een prik gekregen, wilt u dit dan aan ons doorgeven. Voor ons is dit belangrijk om te weten i.v.m. hangerig zijn of minder eten. Vertel ook even de plek waar de prik is gegeven, zodat we hier ook rekening mee kunnen houden met het optillen van uw kind. Ook willen we graag een kopie van het inentingsbewijs hebben van uw kind.

bottom of page